09. Najaarskapittel

 

Verslag van het Najaarskapittel/Middengroep in Boxmeer, 8/9 november 2014

Ineke Wouters

Het heerlijke van de Tochtgenoten is, dat het altijd anders loopt dan verwacht. Ook dit keer lukte dat weer. We druppelden te onregelmatig binnen om de wandeling bij het station te beginnen. Maar in de parochie was er koffie, voor ons Nederlanders het summum van de dag.

In de middag werd er gewandeld, naar keuze lang of kort. Het was wel glibberen en glijden over weggetjes en paden, langs het water en door de weilanden bij de Maas: verrassend mooi!

De in elkaar gevlochten heggen langs de paden deden me een beetje aan Ierland denken. De Maas met al haar verscheidenheid aan vogels: zelfs een ijsvogel werd gesignaleerd!

Boeiende gesprekken tijdens het wandelen die ‘s avonds met een vragenspel voortgezet konden worden (voor de liefhebbers). Iemand trok een kaart met een vraag en gaf deze door aan een ander. Het was aan jou, hoe diep en persoonlijk je erop in wilde gaan. Het werden soms diepgaande waardevolle gesprekken.

Sommigen maakten in de kerk ernaast de avondsluiting mee, stil en ingetogen in een kapelletje. Zingen, stilte, gebed en lezen. En zo eindigde de eerste dag en niet te vergeten de héérlijke zuurkool!

Bedankt voor alle voorbereidingen!