08. Nationaal Centrum

 

Nationaal Centrum Wijk aan Zee, 23 - 27 september 2013

Jacqueline Henderickx

Van 23 t/m 27 september j.l. kwamen 25 tochtgenoten (de jaren vijftig al een eindje voorbij) tezamen in een mooi vakantiehuis in Wijk aan Zee. ‘Wat een weelde’ dacht ik al direct als oud-gediende-tochtgenoot. Wat werden we de eerste dag al verwend door zeven vrijwilligers. De ene verrassing na de andere stond ons te wachten. Zo bezochten we een mooi en groot Hoogoven-museum. Heel interessant vond ik ook museum De Hoep in Castricum. Het ging over de natuur en waterzuivering.

Iedere morgen na het ontbijt had Frans al het nodige uitgedokterd om voor de liefhebbers een wandeling te maken. De ene dag naar de duinen, de andere dag langs zee. En dan was het voor de thuisblijvers op het terras ook een feest. Reken maar dat er levensverhalen waar je U tegen zegt, aan elkaar werden verteld.

Zo vlogen de dagen voorbij. Johny, voor ons als vader en moeder tegelijkertijd, had de touwtjes goed in handen. En ook Lidy wanneer ze ons uitnodigde voor het kapittel. Het werd steeds weer een boeiend uurtje. Bas en Liesbeth waren onze ‘vader en moeder’ vanuit de keuken. Zij verzorgden de maaltijden en dat lieten we ons goed welgevallen. We zijn ook Paula en Joop heel dankbaar voor hun inzet.

Het verraste mij, de komst van enkele nieuwelingen, die zich vanaf de eerste dag helemaal thuisvoelden in ons midden. Van dag tot dag groeide er een grote verbondenheid met elkaar. Ik vond het geweldig!

(JPG)
En gedanst werd er ook!

Zullen we elkaar volgend jaar weer ontmoeten? Dankbaarheid leeft in mij voort. Ik voel me opgetild en krachtig samen met jullie. Mogen we zo verder gaan als pelgrims in het voetspoor van Sint Franciscus.