2013: Vadstena, Zweden

 

Internationale Tocht in Zweden

Estella Simons

Op 30 juli was de start van de Internationale Tocht in Vadstena. De dag daarvoor was al een groot aantal deelnemers aangekomen en overnachtte in de Sporthal. Diezelfde avond was er een bijeenkomst voor de groepsverantwoordelijken.

Na de inschrijving en kennismaking met de groepsverantwoordelijken op 30 juli, vertrokken we allemaal naar de Birgitta kerk voor de openingdienst om 14.00 uur. Het was een inspirerende viering. Na de dienst hadden we allen de eerste maaltijd met de groep en vertrokken we naar het overnachtingsadres.

De 125 deelnemers uit acht verschillende landen waaronder Nederland, Duitsland, BelgiŽ, Engeland, Zweden, Frankrijk, Spanje en Denemarken waren verdeeld in acht groepen: 1 familiegroep, 1 centrumgroep, 2 sterrengroepen, 1 avonturengroep en 3 loopgroepen.

Tijdens de tocht hadden we mooi weer en genoten we van de prachtige natuur in de omgeving van het Všttern meer waarin een aantal deelnemers ook elke dag ging zwemmen.

Op 7 augustus kwamen we tegen lunchtijd weer aan bij de Sporthal in Vadstena en in de middag was iedereen aanwezig in de Birgitta kerk voor de afscheidsdienst om 16.00 uur, een fijne en inspirerende dienst. Daarna een warme maaltijd en de veillťe waar we allemaal van hebben genoten. De laatste deelnemers vertrokken de volgende morgen op 8 augustus na het ontbijt.

Het was een geslaagde tocht!