03. Groep Brabant

 

Verslag bijeenkomst 18 oktober 2012

José van Puijenbroek

Op 18 oktober j.l. kwamen wij als groep bijeen in het gastvrije huis van Truus van den Hout te Goirle. Het was een blij weerzien. Tot onze grote vreugde was ook Frans Baartmans van de partij.

Het gespreksthema ‘Bidden’ werd van verschillende kanten benaderd. Bidden is je hart verheffen tot God, spreken met God, luisteren naar God. Hij moet antwoord krijgen. Priesters bidden hun brevier. De Tochtgenoten bij het avondgebed zingen ’in manus tuas’.

In India vroeg Frans aan Moeder Theresa: Hoe bidt u? Zij reageerde met: Hoe doe jij dat? En hij: woordeloze bewondering en verwondering, Wondervolle bewondering, Ontlediging, woordeloosheid. Je eigen hart ledigen en aan niets denken. Als je alles stil legt dan komt er op een gegeven moment een bepaalde indruk in beeld.

Jaren terug zongen wij: Écoutez la prière, qui ce soir monte vers Toi. Vers la grande lumière, vers la paix et vers la joie.

Ter inleiding van het gespreksthema werd begonnen met enige gebeden van Do van Puijenbroek, die Do iedere avond bad, de laatste jaren samen met een van haar kinderen. Na het thema gesprek hebben wij stil gestaan bij het overlijden van Do. Diverse herinneringen kwamen naar boven en een ieder had wel wat te bijzonders te vertellen in de contacten met Do en haar gezin. Do, een ware tochtgenote en bijzondere vrouw. Pax et Bonum was haar lijfspreuk. Do: A Dieu!

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdag 12 Maart 2013, bij Annie van Berkel te Boxtel. Thema onderwerp: Voedsel.