06. Voorjaarskapittel

 

Voorjaars Middengroep Weekend Nijmegen

30/31 maart 2019

Middengroep & Kyra Hoogzaad

Van harte nodigen we je uit voor een bijzonder wandelweekend in Nijmegen. Het wordt een voorjaarsweekend voor alle tochtgenoten. Je kunt ook een deel van het weekend meedoen (opgeven bij aanmelding).

Zaterdag 30 maart

We verzamelen bij Kyra thuis om 13.30u op zaterdagmiddag 30 maart waar koffie en thee klaar staan. De reden dat we vrij laat vertrekken is dat de stuurgroep op zaterdagochtend vergadert in Nijmegen. Als je niet meedoet aan de wandeling, ben je vanaf 17.30u welkom bij het huis van Kyra.

Om 14.00u Vertrek voor de wandeling door de Ooijpolder. De Ooijpolder (https://nl.wikipedia.org/wiki/Ooijpolder) is een polder die voornamelijk ligt in de gemeente Berg en Dal in Gelderland en deel uitmaakt van de grensoverschrijdende streek de Duffelt. Een klein gedeelte, de Ooyse Scheepersdom ligt in de gemeente Nijmegen. Diverse hoogteverschillen zullen deel uitmaken van de wandeling. Het is een belangrijk deel van het natuurgebied de Gelderse Poort. Dit afwisselende stuk natuur / de polder is het gebied tussen de slingerende rivier de Waal en de N325. Aan de oostzijde is de polder begrensd door de grens met Duitsland. De polder kent zowel een binnen- als buitendijks gebied. Er ligt ook het kleinste dorp van Nederland: Persingen. Voordat de dijken er kwamen was het een moerasgebied. ’s Winters loopt de uiterwaarde onder. Als er geen water staat bevinden zich het hele jaar door daar de runderen in een kudde, los over strandjes en de heide grazend, en in een mindfullness pas lopend tussen de zonnebadende gasten in de zomer. Ontmoeting met deze prachtige dieren is goed mogelijk. Verder zullen we onderweg een koffie/thee break houden in B&B `T Roosje. Hierna kan de groep voor een korte of lange route kiezen.

Zondag 31 maart
-  08.30 Ontbijt - koffie & thee
-  09.30 Korte info vanuit de stuurgroep
-  10.00 Welkom zondagsgasten en bezoekers
-  10.45 Viering in huize Kyra met aansluitend Thema gesprek
-  13.00 Lunch, brood koffie & thee
-  14.00 Naar huis of eerst nog een lange wandeling maken via het eiland of een korte wandeling (ca.30 min) naar een uitkijkpunt over de Ooy-polder.

Thema

Uitwisselen van identiteit van de (Nijmeegse)Padua gemeenschap, de Tochtgenoten en jezelf. Wat kan een uitwisseling voor jou betekenen? Nu en in de toekomst: wat neem je mee vanuit je kennis en eventuele eigen ervaringen met migratie?

Meenemen

Slaapzak, matje, bestek, mok en bord, evt. sloffen, een regenjas en teksten over het thema of voor de viering. Er is een beperkt aantal bedden en matrassen beschikbaar.

Kosten

€ 12,50 Dit is voor het hele weekend, inclusief een smakelijke consumptie voor onderweg. Bijdrage voor een deel van het weekend: op basis van vrijwilligheid via de penningmeester.

Opgeven

Bij Kyra Hoogzaad, van Nispenstraat 178, 6521 KS Nijmegen. Bij voorkeur per e-mail: kyrah.humanmove@gmail.com met een cc. naar matpenningdevries@kpnplanet.nl of tel.: 024 - 6634 117 (Kyra) met vermelding:
-  van hoe laat je aankomt,
-  of je aan alles meedoet,
-  of je een bed nodig hebt,
-  of je een dieet hebt, en
-  of je met een auto komt. Er zijn vier slaaplocaties: bij Kyra (Nijmegen) en in Arnhem bij Frans van Overbeek, Bas en Liesbeth Wuite en/of bij Ineke Wouters.

Hoe kom je in de van Nispenstraat Nijmegen?
-  Met OV. vanaf Nijmegen Station Centraal De bussen staan op plein aan de voor- (centrum)kant - uit de stationshal komend links.
-  Buslijn 2 richting Berg en Dal, uitstappen bij halte Hugo de Grootstraat. 20 meter terug lopen en dan links de van Nispenstraat in (kenmerk: een grote studentenflat op de hoek). Bij nummer 180 de steeg in, na 25 meter a/d linkerkant 178, zie je twee bedrijfsdeuren. Welkom!
-  Buslijn 8 richting Maartenskliniek halte Dominicanenstraat . Na uitstappen gaarne de straat oversteken. De rechter van de twee straten nemen, dat is de van Nispenstraat.
-  Met de auto: Betaald parkeren in de straat. Gratis parkeren vanaf Jozef Israėlstraat, op ca. 500 m afstand van mijn huis.

Welkom!