07. Jongerenweekends

 

Verslag van het Jongerenweekend

14/15 april 2012 in Arnhem

Oscar Wuite

Afgelopen 14 en 15 april was het tweede hernieuwde jongerenweekend (het eerste was vorig jaar tijdens het Glow festival in Eindhoven). Dit keer met als aanvulling wel heel erg jonge jongeren (kroost van een aantal oudgediende jongeren :-).

Nadat een deel van de groep verzameld was op het station van Arnhem zijn we door park Sonsbeek gaan slingeren. Halverwege sloten zich nog twee jonge laatkomers aan, Koen en Miranda.

(JPG)

De route ging naar het huis van Frans waar we dankbaar gebruik van maakten. Iedereen was aangenaam verrast over hoe de route best lang door alleen maar natuur liep vanaf het station naar zijn huis, in dezelfde stad op nog geen 3,5 km hemelsbreed.

(JPG)

Eenmaal aangekomen sloot moeder Lydia ook aan voor het eten. Het was een echt komen en gaan, later op de avond kwam Hanke met haar dochter langs wippen en de volgende ochtend waren zij er weer voor het laatste gedeelte van het weekend.

Het thema was door Bregje verzorgd, het ging over liefde en was erg leuk aangepast voor de aanwezige kinderen. We mochten twee stukjes tekst of plaatjes uitkiezen en deze op een A4-tje plakken. We konden het vervolgens versieren, er wat bijschrijven en de bedoeling was dat we met al deze A4-tjes vervolgens een domino legden, waarbij we uitleg gaven aan de twee stukken op elk A4-tje en probeerden aan te leggen aan een A4-tje dat iemand anders had neergelegd. Daarbij kwamen best mooie gedachten over liefde naar boven, die toch eenieder aan het denken zette.

(JPG)

Aan het eind van de avond na een gezellig veillee met pianomuziek van de zusjes Bartelds, ging een aantal naar huis en de rest verdeelde zich door het huis om lekker naar bed te gaan.

De volgende ochtend was iedereen toch redelijk vroeg wakker daar de kids het niet langer in bed uithielden en geweldig in de tuin bezig waren met rondjes rennen om over het stroompje te springen. Uiteraard ging dat niet zonder 2x een natte voet/been. Iedereen genoot daarna nog van een ochtendwandeling alvorens rond het middaguur weer op huis aan te gaan.

Het volgende Jongerenweekend staat gepland tegelijkertijd met het Najaarskapittel in Gestel (Eindhoven), wederom tegelijkertijd met het Glow festival op 10/11 november. Dat wordt weer een prachtige (avond)-wandeling, laat het jullie kinderen en kleinkinderen weten en meld je aan bij Bregje of mij.