2012: Ashford (Kent), Engeland

 

Uitnodiging

Internationaal Pinksterkapittel 2012

26-27-28 mei, Ashford, Kent, Engeland

We nodigen je uit voor het Internationaal Pinksterkapittel in Ashford, Kent, Engeland.

Het graafschap Kent staat bekend als ‘de tuin van Engeland’, wat wel heel mooi past bij ons jaarthema dat met voedsel te maken heeft. Het stadje Ashford heeft zich ontwikkeld tot een marktstad waar voornamelijk vee verhandeld werd, en dat is nu nog zo. Rond 1800, met de komst van de spoorlijn, groeide de stad met zo’n 100% door de plaatselijke fabricage van locomotieven. Het centrum van Ashford wordt eerlijk gedeeld tussen rijdend verkeer en voetgangers. Hiermee heeft men het centrum nieuw leven ingeblazen. Eén van de beroemdheden uit de streek rond Ashford is William Harvey die de bloedsomloop ontdekt heeft. Het plaatselijke ziekenhuis is naar hem vernoemd. Simone Weil, een Franse filosofe overleed in Ashford. Zustersteden van Ashford zijn Bad Münstereifel in Duitsland en Fougères in Frankrijk.

Het kapittel vind plaats in de parochiekerk van St. Mary the Virgin, die midden in de stad staat. Voor de maaltijden gaan we naar het parochiehuis vlakbij. En slapen doen we in een ander parochiehuis met meer ruimte. We hebben parochianen bereid gevonden bedden beschikbaar te stellen voor degenen die daar behoefte aan hebben. Vrijdagnacht kan er al op de grond geslapen worden.

Zowel vóór als ná het kapittel zijn er allerlei interessante excursies in deze streek mogelijk. Canterbury heeft een prachtige kathedraal, en Londen behoeft geen uitleg. Tenterden was vroeger één van de vijf kuststeden (Cinque (uitspraak: sink) Ports), langs het Kanaal en Maidstone is de hoofdstad van het graafschap.

DE REIS

-  Vliegtuig: vanaf de luchthavens Gatwick of Stansted naar Londen (bus) en dan verder met de trein vanaf Charing Cross, St. Pancras of Victoria Station naar Ashford.
-  Auto: de dienstregeling vanuit Calais en Duinkerken naar Dover is zeer frequent; zowel met de boot als door de tunnel.
-  N.B. het centrum van Ashford is (voor toeristen) niet erg overzichtelijk! Neem vanaf Dover of de Kanaaltunnel de M20 tot Junction 10 of 9; dan de borden richting town centre volgen. Dan kom je bij de New Street (Lidl aan de rechterkant) op een T-splitsing met stoplichten. Eigenlijk wordt afgeraden met de auto te komen omdat je in Ashford alleen betaald kunt parkeren. Er is een kleine parkeerplaats (niet gratis) in de buurt van een van de parochiehuizen.
-  Nu volgt een stukje in het Engels voor degenen die toch met eigen auto willen komen: From the M20 Motorway Junction 10 or 9, follow the signs for the town centre. You will come to New Street (Lidl on the right) at the T Junction with traffic lights. It is easiest to be in the right hand lane and turn right, follow the road round into Elwick Road and take the first turning on the left (about half way down) into Church Road, follow this to the end and then turn right, very shortly after this is the turning on the left to the hall car park (between a house called Chimes and Bungalows. The car park is at the back of the church hall in College Court off Tufton St but it is small and Public car parks are not free. It is easier to come by bus or train!!
-  Trein: De Eurostar uit Parijs stopt in Ashford. De Eurostar uit Brussel/Lille stopt niet altijd in Ashford, maar rijdt soms door naar St. Pancras London. Vanaf het treinstation in Ashford is het 10 min. lopen naar de kerk.
-  Als je afgehaald wil worden vanaf het station, bel dan Caroline Hannah (# 44 (0)1233 635167) of het mobiele nummer (# 44 (0) 7984 00 3895, niet van Caroline).

ADRES

St Mary the Virgin Church, Churchyard, Ashford, Kent TN23 1QG.

NOODTELEFOONS TIJDENS HET KAPITTEL
-  Caroline Hannah - # 44 (0)1233 635167 ; Mobiel - # 44 (0)77709 07703
-  Christa Turner - # 44 (0)75275 23838 (spreekt ook Duits)
-  Sheana Barby - # 44 (0)7510 371 846

DE MAALTIJDEN

Deze zullen in de parochiezaal gebruikt worden, op korte loopafstand van de kerk.

KOSTEN
-  Volwassenen £ 65
-  Jongeren en werklozen £ 35
-  Kinderen van 5 tot 12 £ 15
-  Kinderen onder 5 jaar gratis

PROGRAMMA

Vrijdag 25 mei
-  vanaf 18:00u: Overnachten op de grond (£ 5 extra incl. thee / koffie)

Zaterdag 26 mei
-  13:00u: Ontvangst, registratie, a.u.b. met Engelse ponden betalen!
-  14:30u: Begin van het kapittel (de eerste verstrekte maaltijd is die van zaterdagavond)

Maandag 28 mei
-  14:00u: Vertrek na de lunch.

WAT NEEM JE MEE
-  kleding,
-  toiletartikelen,
-  een slaapzak,
-  een matje tenzij je een bed hebt gereserveerd.
-  We gaan ook wandelen dus neem regenkleding mee, geschikte schoenen/een dagrugzakje, zaklantaarn en wellicht een muziekinstrument.
-  Bord, beker en bestek zijn niet nodig.

N.B.

Omdat het nieuwe thema over ‘voedsel’ gaat, word je verzocht iets - wat niet bederft - mee te nemen voor ‘de hongerigen’- het meegebrachte voedsel zal worden gebruikt tijdens de offerande van de eucharistieviering.

SLAPEN

Slapen doen we in een andere kerk met een grote zaal. Degenen die een bed nodig hebben, zullen ondergebracht worden bij parochianen maar moeten dit van tevoren opgeven via het formulier. Er zijn geen bedden beschikbaar op vrijdagavond. Overnachten kan op de grond (£ 5 extra incl. thee / koffie).


IMG/doc/Uitnodiging_Internationaal_Pinksterkapittel_2012.doc (1.4 MB)
IMG/doc/Inschrijfformulier_Internationaal_Pinksterkapittel_2012.doc (750.5 kB)