2009 Internationale Tocht: Stratford on Avon-Coventry, Engeland

 

Verslag van de Internationale Tocht Engeland 2009

Jacqueline Henderickx

Terugdenkend aan onze voettocht in Engeland, is er alleen maar dankbaarheid dat ik een week lang mocht stappen met twintig, voor mij de mooiste, mensen van de wereld. Zo heb ik onze groep ervaren: drie Zweedse, vijf Engelse, drie Franse en negen Nederlandse Tochtgenoten. Er was plezier, aandacht en behulpzaamheid. We zongen veel met elkaar.

Het leidinggevend team vond ik subliem. Onze stergroep met als titel ‘de Koopman van Venetië’ rond Shakespeare, werd een ster in het lopen door drassige weilanden: hekje in - hekje uit, trapje op - trapje af. Handen en benen werden opgevangen waar nodig. De schapen aan de ene en de koeien aan de andere kant graasden rustig door want alles ging immers goed. Maar dat bedoel ik nu maar net, iedereen had oog voor de ander. We werden steeds meer een echte tochtgenoot voor elkaar.

Maar soms riep ik wel even Franciscus aan want wat kan het regenen in Engeland ... we liepen drijfnat, soms langs een rivier waar geen einde aan leek te komen. Ik heb heel wat tochten mogen meemaken, maar deze tocht met jullie samen heeft me veel gedaan. Wat heb ik ook genoten van zoveel bloemen overal waar we ook liepen in het prachtige landschap rond dorpen en stadjes. En als we in een oud kerkje samen zongen en bidden, was er alleen maar geluk binnen in me.

Voor dit alles: hartelijk dank aan jullie allen, mijn sterretjes.