2017: Ashford, Engeland

 

Internationaal Pinksterkapittel 3/4/5 juni 2017

Ashford (Kent), Engeland

Marianne Penning de Vries

Helaas is er in mijn computer iets mis gegaan waardoor ik wat documenten mis.... jullie hebben daarom nog een verslagje te goed van andere deelnemers.

We waren we met zeven Tochtgenoten uit Nederland plus Emma (uit BelgiŽ). Vanuit andere landen waren er tal van annuleringen op het laatste moment dus de groep was kleiner dan andere jaren. De foto van Frans wil ik jullie niet onthouden: genomen op de boot vanuit Dover terug naar het VASTELAND met de prachtige White Cliffs op de achtergrond.

Hoogtepunten waren de workshops en het avondprogramma - Sheana ging voor in de kerkdienst op zaterdagavond - in de oude kerk van Ashford, zorgvuldig voorbereid door de Engelse Companions. Zo was er een vragenlijst over onze (natuurkundige) kennis van de zon, de verhalen en mythes rond de zon, oude zonnegodennamen en de invloed van zonlicht op je stemming etc. Leuk om te doen, teleurstellend wat je aan parate kennis niet (meer) weet. Een levenlang leren, ja ik weet het! Gelukkig werd er ook nog een oude (rij)dans ingestudeerd waaraan bijna iedereen mee kon doen.

Zondag 1e Pinksterdag vertrokken we vrij vroeg met de bus naar Canterbury en bezochten na de lunch bij de Greyfriars in de oude binnenstad, de indrukwekkende oude kathedraal die Ďs middags vrij toegankelijk is wanneer het koor repeteert. De kathedraal, de abdij van St. Augustinus en St. Martin’s Church vormen samen het Werelderfgoed van Canterbury.

Engeland, het blijft een bijzonder afwisselend land - ook na de Brexit - met bijzonder veel toeristen, vooral in Canterbury (eigenlijk overal in Zuid Engeland..).

Super tof Pinksterkapittel !!!

Emma van de Ven

Hallo, ik ben Emma en ik ben 11 jaar. Ik ga nu al 2 jaar mee met de Pinkster Kapittel. Zelf ben ik nog nooit met de grote tocht geweest maar ik wil dat zeker nog een keer doen. Ik ga natuurlijk niet alleen, want ik ga met mijn lieve oma Bets - misschien kennen julie haar. Mijn oma gaat al jaren mee met de tochten. Het was de eerste keer dat ik in Engeland kwam dus het was een super leuke ervaring. Dit jaar was het thema vreugde😊 Er kwamen spijtig genoeg niet zo veel kinderen ☹ Dus ik hoop dat er volgend jaar meer kinderen komen. Maar ik amuseer mij wel altijd. Zoals dit jaar heb ik met een meisje gespeeld. Ze heet Anna en ze heeft vaak een of twee hoelahoeps mee. Er zijn ook altijd workshops. Dus zo zie je wel dat ik me nooit verveel. Volgend jaar is het in Nederland, 😲 daar heb ik echt zin in. Dat is voor mij een beetje dichterbij want ik woon in BelgiŽ. En de reis naar de plaats is het ook altijd leuk. Ik vind het in ieder geval super leuk.(: