05. Middengroep

 

Verslag van het Middengroepweekend Wassenaar

Johny van Hoeve & Marianne Penning de Vries

1 - 2 april 2017

Dank zij het zonovergoten weer in Wassenaar en vooral de gastvrijheid van Hennie en Ton die hun mooie huis ter beschikking stelden, was het een prachtig weekend. Ook dank aan de parochie waar we mochten slapen en we een enerverende viering in de kerk meemaakten op zondagochtend voorgegaan door een jonge enthousiaste Bosnische priester met gitzwart ‘Jezus’ haar.

Mededelingen, vragen en antwoorden vanuit de stuurgroep

Allereerst een extra welkom aan Jos Reinhard. Jos is oudgediende tochtgenoot en lid van de FB. Na het overlijden van Lidy op 4 januari jl. heeft Jos zich weer bij ons als actief lid aangemeld. We hopen dat hij zich bij ons thuis voelt. Met Jos is ook Lidy in gedachten nog meer bij ons.

Ook hartelijk welkom aan Ria Hammoutene - Vonk. Ria is al langere tijd tochtgenoot. Ze woont in Den Haag en is - nu we in Wassenaar zijn - in de gelegenheid om ook deel te nemen aan de Middengroep. Welkom. We hopen dat het voor herhaling vatbaar is .

We stuurden kaartjes naar: Wil Fremerey-Vonk, Henk van Remmen, Paula Vermeulen, Joop Wesenaar, Annie van Berkel, de tweeling Miranda en Koen Bronstring (jarig) en Jacqueline Henderickx. Op 7 april a.s. van 18:00 - ca 22:00 uur staan Johny en Marianne op de Harsttochtmarkt in Roosendaal en vertegenwoordigen de Tochtgenoten van Sint Frans.

IPK 2017 Ashford

Wie vervoert ‘la Valise de l’Histoire de CDSF’ ? De koffer is in Frankrijk en Marianne neemt contact op met Ancilla van der Putten.

Liedbundels voor IPK Ashford

9 dozen staan bij Ton Coumans. Vervoer van twee dozen naar Ashford is afgesproken.

Internationale Raad (IR) 29/30 april 2017 - Eindhoven in Buurthuis de Buut

(dichtbij Catherine’s huisadres). Catherine, Liesbeth en Riky Dörfel verzorgen de maaltijden, Bas zorgt voor koffie/thee. Catherine heeft slaapplaatsen gevonden in Eindhoven, bij haar thuis en elders in de buurt. Marianne coördineert vraag en aanbod van slaapplaatsen

Op de IR agenda staat o.a.: De toekomst van de Tochtgenoten !

Vraag: welke ideeën zijn er voor het 90 jarig bestaan van CDSF? 1.Powerpoint presentatie CDSF maken en vertonen 2.Verhalen laten vertellen c.q. opschrijven (voor de Roep eventueel een speciale uitgave) door oud gedienden, midden gedienden en jongere gedienden 3.Een gelegenheidskoor oprichten met liederen uit de bundel 4.Reünie organiseren 5.Een dag organiseren, zonder slapen (bijeenkomst van tochtgenoten en oud tochtgenoten) 6.La Valise de l’Histoire de CDSF (onze reizende tentoonstelling) 7.Persbericht in landelijke krant

We nemen deze voorstellen mee naar de IR (acties op nationaal niveau)

Dan volgt natuurlijk de vraag: wie wil(len) de viering van het 90-jarig bestaan inhoud gaan geven en uitvoeren? NB. Het trio van de stuurgroep heeft de handen vol aan vele andere zaken.....

Financiën

De jaarrekening 2016 is akkoord bevonden en heeft een positief eindsaldo van € 136,91. Verdere details komen in De Roep van mei 2017 (zie bijlage jaarrekening en balans 2016). Met veel dank aan Marianne en Oscar voor al het voorwerk, Ton voor het definitief opstellen van de jaarrekening. Frans en Catherine voor de kascontrole.

Middengroep/Najaarskapittel - November (waarschijnlijk 4 en 5 november 2017)

Johny vraagt na of reserveren nog mogelijk is - plaats: Roosendaal Waarschijnlijk in het parochiecentrum van de OL Vrouwe kerk. Slaapplaatsen bij Johny en/of bij kennissen.

Middengroepweekend voorjaar 2018

Dit zal worden gehouden in Arnhem en omgeving. De juiste datum wordt nog vastgesteld in onderling overleg met de stuurgroep.

Afgevaardigde kapittelgroep in de stuurgroep

Met de kapittelgroep is afgesproken dat een van de leden bij de SG-vergaderingen aanwezig is. Verzoek aan de kapittelgroep: vooraf doorgeven wie wanneer aanwezig is.

Internationaal - vacatures

Voorzitter - opvolger van Pierre Gellion: deze taak wordt nu voor 1 jaar tot november 2017 waargenomen door Sheana Barby. Daarna neemt Ancilla van der Putten (FR) het over voor één jaar (zolang er geen nieuwe opvolger gevonden wordt voor de standaard periode van 4 jaar).

Internationaal troubadour - vacant (opvolger van Karin Holthuis).