03. Groep Brabant

 

Bijeenkomst groep Brabant

José van Puijenbroek

Op donderdag 9 juni 2016, een zonovergoten dag, kwamen we bijeen in het altijd gastvrije huis van Annie van Berkel. Toos wil een gebed uitspreken en noemt herinneringen aan Gé Ruijs, die gemist wordt. Hij heeft ons veel gegeven en geïnspireerd.

In de herinneringen aan hem noemden we zijn voorgaan in de eucharistievieringen en ook zijn werk in Nieuw-Guinea dat zwaar en moeilijk was. De inspanningen van toen, waarvan het succes veel later duidelijk werd, heeft hem veel goed gedaan. Ook de andere aanwezigen spreken hun vele goede herinneringen aan hem uit met grote dankbaarheid.

Vervolgens hielden wij ons bezig met het thema van de bijeenkomst: ‘Afscheid nemen’. Heeft het nog zin om als groep door te gaan in Brabant, nu steeds meer mensen ons ontvallen en het voor enkelen onder ons steeds moeilijker wordt om aan de bijeenkomsten deel te nemen? De groep wordt te klein.

Na een intensieve discussie waarin ieder van ons zich in alle openheid uitspreekt hoe we tegen de situatie aankijken, wordt besloten om in plaats van 3 x jaar nog maar 1 x jaar bij een te komen op een vast punt. Dan bekijken we opnieuw de situatie.

Om het thema meer inhoud te geven, werden vervolgens een gedicht en teksten voorgelezen en gedachten van zeer persoonlijke aard verwoord. Ons bewust van de vergankelijkheid van de groep en de emoties die dat teweeg bracht, mogen we toch zeggen dat het een zeer goede samenkomst was.

Pax et bonum.