2017: Ashford, Engeland

 

Internationaal Pinksterkapittel

3/4/5 juni 2017- Ashford (Kent), Engeland

Je bent van harte uitgenodigd voor het Internationaal Pinksterkapittel in Ashford, Kent. Het nieuwe thema ‘de ware vreugde van Sint Franciscus’ zal geïntroduceerd worden met workshops, discussies en een ‘uitstapje’. Zoals gewoonlijk zal er met Pinksteren een eucharistieviering zijn en een veillée op zondagavond.

Ashford heeft zich ontwikkeld als marktstad, voornamelijk door de veehandel; toen er een treinverbinding kwam rond 1880, verdubbelde de omvang van de stad doordat de machinefabrieken voor de spoorwegen hier werden gevestigd. Met de komst van het internationale station van de Eurostar ging de ontwikkeling nog sneller.

Het centrum van Ashford is evenredig verdeeld, met evenveel ruimte voor voertuigen als voor voetgangers. Sinds dit mogelijk is gemaakt, is het centrum nieuw leven in geblazen. Verschillende beroemde mensen hebben in dit gebied gewoond, waaronder William Harvey, die het bloedcirculatiesysteem ontdekte, en naar wie het lokale ziekenhuis is vernoemd. Simone Weil, een Franse filosofe, is in Ashford gestorven. Ashford is een zusterstad met Bad Munstereifel in Duitsland en Fougères in Frankrijk.

Het kapittel zal plaatsvinden in Ashford Parish Church of Mary the Virgen (Kerk van de maagd Maria), die in het midden van de stad staat. Maaltijden zullen in de parish hall (gezamenlijke ruimte) plaatsvinden. Dit is op een korte loopafstand van de kerk. Slaapaccommodatie zal in een andere kerk zijn met ruimte op de grond. Breng dus slaapzakken en luchtbedden/matjes mee. Als je met de auto komt en een stretcher hebt, zou het goed zijn deze mee te brengen. Er zal ruimte op de grond beschikbaar zijn op vrijdagavond vanaf 18.00 uur (£ 5,- inclusief koffie/thee). In het centrum van Ashford zijn voldoende eetgelegenheden.

Er zijn veel interessante plaatsen om te bezoeken in de omgeving, voor of na het kapittel, zoals Canterbury met zijn prachtige kathedraal, Londen, Tenterden: dit is een van de Vijf havens, maar ligt nu niet langer aan zee, Maidstone, Dungeness en de ‘Cinque ports’.

Adres

St Mary the Virgin Church, Churchyard, Ashford, Kent TN23 1QG

Noodtelefoonnummers tijdens het IPK 2017
-  Caroline Hannah - # 44 (0) 1233 635 167, Mobiel: # 44 (0) 0777 090 7703
-  Ian Mason: # 44 (0) 7770 238 529

Bereikbaarheid

Met de auto. Neem de M20, afrit 10 of 9 en volg de borden richting stads-centrum. Beperkt parkeren is toegestaan bij de parish hall of op de grote parkeerplaats bij Vincarage Road. Voor mensen die van ver komen: er zijn regelmatig afvaarten naar Dover vanuit Calais en Duinkerken of je gaat via de Kanaaltunnel.

Met het vliegtuig. Budget Airlines vliegt naar Gatwick en Stanstead, vanaf hier via Londen naar Ashford met de trein.

Met de trein. Er zijn verschillende directe treinen vanuit Londen-St. Pancras Station, Victoria Station of Charing Cross Station. Vanuit Parijs: Eurostar treinen stoppen in Ashford. Vanuit Lille, sommige Eurostar treinen stoppen in Ashford, maar LET OP: vele treinen gaan rechtstreeks naar St. Pancras Station in Londen.

Kosten (Nacht ervoor
-  Volwassen: £ 70 (£ 5)
-  Jongeren/mensen zonder inkomen: £ 40 (£ 5)
-  Kinderen van 5-12: £ 20
-  Kinderen onder de 5 jaar: gratis

Programma

Zaterdag 3 juni 2017
-  13.00 u - Ontvangst en registratie, s.v.p. contant te betalen in English Pounds
-  14.30 u - Opening IPK (de eerste inbegrepen maaltijd is die van zaterdagavond)

Maandag 5 juni 2017
-  14.00 u - Einde IPK na de lunch

Aanmelden

Bijgaand formulier volledig invullen en opsturen naar onderstaand adres vóór 20 april 2017.

Secretariaat Tochtgenoten van Sint Frans p/a Hillevliet 26 A, 3074 KA Rotterdam.

Voor late aanmeldingen (ná 20 april) eerst contact opnemen met Johny van Hoeve of Marianne Penning de Vries joh.hoeve@planet.nl of via matpenningdevries@kpnplanet.nl Als na aanmelding blijkt, dat je toch niet kan komen, dit graag onmiddellijk melden. Het team zou dit erg waarderen.

We hopen veel Tochtgenoten te ontmoeten in Ashford - You are welcome!

Zip - 15.7 kB
aanmeldingsformulier IPK 2017 Ashford