10. Kersttocht

 

Kersttocht 2015

Ancilla Bossennec- van der Putten met kleindochter Nawell

Het was ruim 45 jaar geleden dat ik met een kersttocht meeging; afgelopen jaar besloot ik samen met m’n kleindochter van 11 jaar een paar dagen mee te lopen, op weg met de Nederlandse tochtgenoten.

Ancilla: Hoe vond je het Nawell, 4 dagen met je rugzak door bossen en over paden in Nederland te lopen?

Nawell: Dat vond ik leuk en het was ook heel afwisselend. We hadden geluk want het weer was heel mooi en alleen de eerste dag regende het een beetje. Ik vond het grappig om met de boot het water over te steken en daarna zagen we die boom met wel 7 uilen erin! We waren altijd in een zaal voordat het echt koud begon te worden.

Ancilla: Vond je het jammer dat er geen kinderen van jouw leeftijd waren?

Nawell: Als je loopt geeft dat niks en ook niet als we samen zingen. Ik was heel verrast toen we op een avond samen met een kerkkoor zongen. Afijn, ik begreep er niet veel van maar de stemmen klonken mooi.

Ancilla: Wat herinner je nog goed van deze tocht?

Nawell: Het kerstverhaal van Johny. Ze vertelde het in verschillende delen, van die fluit die zijn tonen verloor iedere keer als de herdersjongen iets niet goed deed. En samen met Ricky heb ik ook een tekening gekleurd. Op de grond slapen met z’n allen vind ik ook leuk en als je thuis komt kun je je toch weer douchen.

Ancilla: Wil je nog een keer mee op tocht?

Nawell: Zeker wel en misschien zijn er dan andere kinderen. In ieder geval wil Sohane (zusje van 10 jaar) volgende keer mee. En misschien begrijp ik dan meer Nederlands of Engels.

Ancilla: Met dank voor de perfekte organisatie van deze tocht en de positieve inzet van alle deelnemers. Tot december 2016?