10. Kersttocht

 

Kersttocht 2015 Achterhoek

Liesbeth en Bas Wuite & Frans van Overbeek

Brummen NS tussen Dieren en Zutphen was de eerste ontmoetingsplaats. Hoewel, Ancilla met haar 13-jarige kleindochter Nawell uit de Parijse omgeving schoven de avond tevoren bij kerstdiner + logies al aan met Lidy & Jos uit Boxtel, Frans en diens zus Mieke in Arnhem.In Brummen troffen we verder: Ricky en Riky, Jos, Johny, Dinie, Joke-Rosa, Mari O Sigaut (Fr, D, E en kan NL volgen!) en wat later Mia. Bas & Liesbeth waren rechtstreeks met keukenuitrusting en etenswaren naar Bronkhorst gereden, waar ze ons een boom aanwezen waar 9 uilen in zaten.

Karin had weer eens prima onderkomens geregeld in Steenderen, Vorden en Lochem, allemaal RK-kerkelijk geregeld. Voor deze Frans weer de taak om daartussen loopbare en toch spannende routes te plannen en koffiestops geschikt voor eind december te organiseren. ’s Avonds zongen we kerstliederen en andere liedjes bij de stal in een koude kerk, wat hartverwarmend was.

Een prachtige landstreek over de IJssel: land van oude en nieuwe dorpskerken, fraaie boerenhoeven, romantische kastelen, rivier- en beekdalen, tussen hoge winterse akkers en lage weilanden, oude bossen en wandelpaden en prima afwisselende koffiestops. Een daarvan was De Rietberg. een koffiehut bij een boerderij. We zaten in de zon achter doorzichtig plastic te kijken naar een weiland met alpaca’s. De WC was in een werkhoek van de boerderij, vlak bij een open stal met vleeskoeien. En dat alles onder winterse blauwe luchten.

(PNG)
uilenboom

Ook de eendagsvliegen genoten: Lidy en echtgenoot/oud tochtgenoot Jos werden met Mieke door Frans de eerste avond teruggebracht naar NS Arnhem. Vooral Lidy haalt in deze periode van hersentumor alles uit het leven!

Tenslotte bezocht Marianne vanuit Rotterdam ons op tocht van Vorden naar Lochem. De loopdagen van respectievelijk ongeveer 6, 14 en 13 km verliepen probleemloos: simpel, met afwisselende gesprekken en stiltes en gewaardeerd gebak in de koffiestops met lunches in de open lucht.

Als vanouds kregen we van Ricky Rieter een schrijfopdracht: zonder aarzelen schrijven als Franciscus van Assisi hoe hij zijn levensideaal zelf zou invullen en vervolgens hoe wij ons eigen leven realiseren; altijd boeiend met verrassende gesprekken. Ook volgens traditie waren de maaltijden van het meesterkokstel Wuite, met als variatie de derde avond als geslaagd stel Dinie en Johny als chefs de cuisine. Jos organiseerde iedere ochtend het ontbijt en iedereen hielp mee bij het opruimen en schoonmaken, zodat we ruim voor de vertrektijd klaar waren.

Alweer een super Kersttocht met hopelijk een zeer gewenste voortzetting de komende jaren!